DeMaM PiLihAN RaYa KamPuS 08,09

October 9, 2008 at 5:50 pm Leave a comment

Assalamuaikum.kini kite sume yg bergelar mahasiswa berada dalam demam pilihanraya kampus. kini di ambang pilihan raya kampus yang melibatkan semua institusi pengajian tinggi awam (IPTA) mulai terasa apabila beberapa universiti akan mengadakan pilihan raya mulai 15 Oktober ini.

Antara IPTA yang akan mengadakan pilihan raya pada 15 Oktober itu ialah Universiti Utara Malaysia (UUM) manakala pada hari berikutnya akan melibatkan Universiti Malaysia Pahang (UMP), Universiti Malaysia Terengganu (UMT) dan Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM).

Bagaimanapun, IPTA lain masih belum mendapat bayangan mengenai tarikh pilihan raya akan bakal diadakan dan ada yang menjangkakan awal tahun depan.

Keadaan itu berbeza dengan tahun lalu apabila Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) menetapkan pilihan raya kampus diadakan secara serentak di seluruh negara.

Dipercayai keadaan ini berpunca daripada tsunami politik yang melanda negara ketika pilihan raya umum ke-12 yang berlangsung pada 8 Mac lalu.

Namun rata-rata, pimpinan Majlis Perwakilan Pelajar menyifatkan keadaan tersebut tidak akan mempengaruhi suasana politik di dalam kampus.

Namun beralih pula kita ke (upm).kini ‘pro mahasiswa’ sudah tidak sabar lagi untuk meneruskan gerak kerja dalam kempen pilihan raya yg bakal menjelang tidak lama lagi. tambahan pula kini ,isu ‘Harimau Maut’ yang megaum tidak tentu pasal telah meyusahkan pihak pro mahasiswa untuk terus bergerak .

Wakil pakatan berkenaan, Mohd. Lukman Al Hakim Low Abdullah yang juga bakal calon bagi pilihan raya itu nanti dan beberapa ahli promahasiswa UPM menyerahkan Memorandum Terbuka Berhubung Tuntutan Terhadap Pilihan Raya Kampus 2008 kepada Naib Canselor UPM, Datuk Dr. Nik Mustapha R. Abdullah, di sini semalam.

Isu ‘Harimau Maut’ itu merupakan salah satu daripada sembilan tuntutan mahasiswa yang tercatat dalam memorandum berkenaan.

Jadi tidak kira dimane kite berada sekarang,marilah kita bersama-sama untuk terus berjuang dan menolong pihak yang kite fikirkan lebih layak dan berkebolehan dalam memimpin mahasiswa menjurus kearah mencapai kejayaan di dunia dan akhirat….

Advertisements

Entry filed under: isu semasa.

AKHLAK DAN DISIPLIN DI DALAM HARAKAH ISLAMIAH Demonstrasi Mahasiswa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


SeLaMAt MenePuh UJIan

“Islam For Peace”

Ingatlah wahai sahabatku Bahawa hidup di dunia ini hanyalah satu permainan saja.JADI KEJAR 5 SEBELUM DATANG 5

DETIK MASA

October 2008
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

MUTIARA KATA.

.......HaRi Ini Yg BerlaLu MeLahiRkaN SeoRanG inSan Yg Tak PunYa ImpiAN dan MiNpi HiduP .SeGalA Apa Yg Ada Cuma PikIRan UtK KemBalI KepaDa TuHan,Dan MenaHan HAraPan UntUk BerTemU Dan MenaTap WajAh DIA pada HaRi EsoK.......

PILIHAN

Flickr Photos

RSS NASYID FM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS IKIM.FM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS MALAYSIA ONLINE

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

ARTIKEL TIME

Nasyid.fm

ARTIKEL

Blog Stats

  • 22,216 lihat..

WASIAT IMAM HASAN AL-BANNA

1.Segera menunaikan solat walau dalam keadaan mana sekalipun 2.bacalah Al-Quran,Tatapilah Buku, pergilah mendegar perkara yang baik atau amalkan zikrullah. (jangan buang masa) 3.Berusaha untuk bertutur dalam bahasa Arab 4.Jangan banyak bertengkar 5.Jangan banyak ketawa 6.Jangau bergurau 7.Jangan bercakap lebih nyaring drp kadar yang dikehendaki oleh para pendengar 8.Jauhilah drp mengumpat 9.Berkenal-kenalah drp tiap2 saudara Ikhwan Muslimin 10.Kewajipan kita lebih byk drp masa yg kita ada

%d bloggers like this: